Sivut

torstai 9. kesäkuuta 2016

Kesäkauden avajaiskisat 21.5.


Parisen viikkoa onkin jo näistä kirmoista vierähtänyt. Muisti pätkii mutta yritetään :D Saavuin tosiaan Turun juna-asemalle 20.5. josta Kht Agadeksen Ada nappasi minut kyytiin mahtavaan mautoonsa ja suuntasimme kaupan kautta kohti kisapaikkaa johon jätin kaikki matkatavarani. Sitten alkoikin monta tuntia kestävä kisatavaroiden roudaus. Moti loppui monesti urakan aikana kesken mutta selvittiin kuin selvittiinkin! Kisoissa oli tosiaan paikanpäällä majoittumismahdollisuus ja illansuussa alkoikin porukka saapumaan paikalle. Meno yltyi siihen että suurin osa konkkaronkasta päätyi treenaamaan kentälle puolilta öin kouluratoja ja muuten vain purkamaan energiaa. Me viimeiset taisimme käydä nukkumaan jossain neljän maissa aamuyöstä.

Kisa-aamu koitti ja auteltiin järkkääjiä paikan kuntoon pistämisessä ja yleisessä härdellissä. Tuomaroin myös kisoissa viralliset näyttelyt ja kerrankin sain ne kisojen alkupuolella purkkiin niin pääsin nauttimaan itse kisatunnelmasta ihan täysillä. Luokkia oli yhteensä 9: 20-30cm tyyliluokka juniorit ja seniorit, 40-50cm aikaluokka juniorit ja seniorit, ikärajattomat 60-70cm tyyli ja 80-90cm aika, koulurata, kür sekä viimeisenä vielä korkeushyppy. Luokat eteni nopiaa tahtia sekä hyvin aikataulussa ilman sen kummempia ongelmia ja kavereidenkin kanssa ehti jutustella mukavia. Yhtäkkiä kello olikin jo niin paljon että kyytien piti lähteä minua heittämään bussiasemalle jotta pääsisin Helsinkiin. Ehdin seuraamaan kaikki luokat paitsi korkeushypyn ja puolet küreista. Odottelen jo innolla seuraavia näiden mimmien järkkäämiä kisoja sillä itse ainakin olen varmasti paikalle raahautumassa!

Oon jostain syystä tosi huono kertomaan kattavasti kisoista ja niiden menosta joten voitaisiin varmaan suosiolla siirtyä siihen osioon jossa kerron miten meni kisat oman menon kannalta.


Elikkä tuota, omasta puolesta kisat meni ihan törkeen hyvin. Peräti kolme sijoitusta kaapattiin mukaamme. Osallistuin 20-30cm senioreiden tyyliluokkaan, 40-50cm senioreiden aikaluokkaan, 60-70cm tyyliluokkaan ja 80-90cm aikaluokkaan. Ensimmäisestä tyyliluokasta Steven kanssa napattiinkin yllätyksekseni ensimmäinen sija. Rata ainakin tuntui tosi hyvältä eikä Steve temppuillut, harmi ettei kukaan saanut sitä videolle että olisin voinut katsastaa sen jälkikäteen. Senioreiden aikaluokastakin napattiin yllättäen 3. sija! Tämänkin ratsastin Stevellä, ja kyllä tosta mun orhista pikkuhiljaa kuoriutuu erinomainen kenttäratsu vaikka vielä vähän urpo onkin.


Noh, 60-70cm tyyliluokasta otettiinkin 4. sija eli se kolmas ruusuke mukaamme. Sijoitus tuli aivan yllätyksenä sillä Ultron yltyi heittelemään vähän takapuoltaa, mun piti käyttää raippaa että ääniapuja sekä yksi este tuli alas. Kyllä sen huomaa että Ultronia ei oo esteille tehty, ottaa ihan liikaa lämpöä jo ensimmäiseltä esteeltä. Virkistykseksi lähinnä kokeilin tähän luokkaan pojalla osallistua. Arvostelulappuja ei saatu mukaan ja pisteitä en muista, kuvien alta voitte kuitenkin löytää tämän ainoan ratavideon joka kisoissa minusta kuvattiin (kiitokset Joeylle!)

Ja sitten tämä itse pääpaholainen eli 80-90cm aikaluokka jonka ratsastin Stevellä. Kuten olen monestikin maininnut, osallistun näin korkeisiin luokkiin vain kokemus- ja hauskanpitomielessä, sijoituksista kun on edes turha haaveilla. Radalle lähdin vähän epävarmalla mielellä ja ilman kenkiä. Alkurata lähti liikkeelle ihan semi kevyesti mutta 4A-B sarjalla taisin pudottaa molemmat osat ja hypyt kävi raskaaksi. 5A-C sarjan ensimmäisen osan jälkeen tuli hirmuisen iso okseri ja ramppikuume iski sekunnin murto-osassa vaikka harvemmin sitä harrastelen. Jaloista hävisi kaikki voimat ja sen enempää ajattelematta pysäytin vauhdin ja keskeytin radan. Ei jäänyt kuitenkaan paha maku suuhun ja ihan ylpeä olen omista suorituksistani.


Kisojen plussat:
++++ Yöpymismahdollisuus
+ Hyvä kentän pohja ja sijainti
+ Upeat palkinnot
+ Haastavat radat ja hienot esteet
+ Selvästi aikaa vieneet järjestelyt
+ Iso buffetti
+ Aikataulusta ei luistettu

Kisojen miinukset:
- Ilmoittautuminen instassa
- Lähtölistat näkyvissä vasta paikan päällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti